И жена на средна възраст се оплете в мрежите на наглия измамник, който от Нова година използва името на ортопед и с него измъква големи пари за измислени операции от възрастни хора в Русе.
В понеделник в 17 часа на домашния телефон на 59-годишна русенка се обадил мъж, който представил за д-р Кожухаров и обяснил, че братовчедката й е със счупен крак и трябват пари за лечението й. Жената казала, че има само 600 лева, но строгият иначе "доктор" й влязъл в положението й казал, че праща санитар пред Старата поща да ги вземе. На уреченото място чакал около 35-годишен циганин с мургаво необръснато лице, къса черна коса, облечен с тъмна блуза, светло сини дънки и маратонки.
Въпреки съмнителния му вид жертвата си дала парите и се приврала вкъщи. "Докторът" обаче се полакомил й отново й позвънил с поръчката да отиде до най-близкия магазин и да купи ваучери запредплатени мобилни разговори за 100 лева, безалкохолни напитки, шоколади, кафе и ядки, защото били необходими за подарък на директора на болницата. Чак тогава жената се усъмнила и се обадил на братовчедката, след което разбрала, че е измамена.