След като изпадналата във финансови затурднения бирена фабрика “Леденика” намери нов осбственик - "Литекс комерс" на Гриша Ганчев. Сега нещата се развиват добре, ремонтите и доставката на ново оборудване вървят в срок и скоро ще видим отново марката в магазините на страната. "Най-вероятно през февруари любителите на бира "Леденика" ще могат вече да си я купуват", заяви за Kmeta.bg кметът на Мездра Иван Аспарухов. "Получих уверения, че ремонтите и ревизията на инсталациите, както и доставката на допълнително оборудване ще продължи само няколко месеца", добави той.

Активите на фалиралата бирена фабрика в Мездра бяха купени от "Литекс комерс" на Гриша Ганчев. Новият собственик заяви, че планира да инвестира около 10 млн. лв. в нови машини и оборудване. Също така той заяви за "Капитал", че планира да наеме около 300 души в завода. Марката "Леденика" ще бъде запазена, както и останалите 10 марки, които фабриката притежава.

Преди фалита в завода работеха около 700 души и беше ключов за икономиката в района на Мездра. "Леденика" бе собственост на намерения мъртъв в хотел край Правец Михаил Михов - Мишо Бирата. Поради непогасени дългове от близо 6 млн. лв. банките запорираха цялото имущество на пивоварната.