Братът на риалити звездата Андрей Едрев – Николай, е прострелял Евтим Асенов по погрешка, след като го е помислил за друг човек, с който по-рано имал сериозен конфликт, научи „Флагман.бг”.
Както вече е известно, 40-годишният Николай едва не уби млад бургазлия в центъра на града. В сводката на полицията се уточнява, че Николай Едрев се отбранявал и изстрелял с бойния си пистолет куршум в земята, който рикоширал към гърдите на пострадалия мъж.

Репортер на „Флагман.бг” се срещнал с простреляния Евтим Асенов. Младият мъж се чувствал зле и първоначално отказал да говори, но след като разбрал каква е тезата на нападателя му, се съгласил да обясни в детайли всеки един момент от вечерта.

„Този човек говори глупости. Всичко е лъжа. Не съм го нападал, нито някога съм го виждал. Разбрах, че в съседното заведение се е скарал с някого. Сигурно ме е объркал. В интерес на истината се доближи до мен, дойде на 5-6 метра, но всичко стана много бързо. Почти не си разменихме дума. Питах го само какво иска, а той извади пистолета и след това нищо не помня. Свестих се в болницата“, разказва Евтим Асенов.

Той е категоричен е, че ще съди Николай Едрев и настоява братът на изкусителя Андрей да бъде подведен под отговорност за опит за убийство.

Преди да говори медиите Евтим Асенов още не беше разпитат от полицаите. Очаква се това да се случи по-късно днес, когато излезе медицинската експертиза за огнестрелната му рана.

Иначе случката е ясна. Снощи Евтим бил в пица-бар „Нико“ с компания, а с тях бил и бизнесменът от арменски произход Петрос Тограмаджан, който обаче си тръгнал по-рано.

Към 12 часа и Евтим станал от масата и се отправил към улица „Райна Княгиня“, където го чакал негов приятел, с когото щял да се прибира.
По същото време Николай Едрев запивал с компания в съседното заведение „Хавай“. Според запознати там се скарал с един от клиентите на заведението.

Двамата били готови да се хванат за гушите. Тогава Николай излязъл най-вероятно, за да вземе бойния си пистолет. В това време другият човек, очевидно предусещайки какво може да се случи, си тръгнал.

Минути по-късно Николай влезнал в заведението и видял, че младият мъж, с когото се скарали, го няма.

Ядосал се и веднага се насочил към улицата, където почнал да се оглежда. Там вече видял Евтим, който тъкмо се качвал в колата на приятеля си. Мястото не било добре осветено и е възможно да не е видял добре образа му, а и да се е заблудил заради бялата блуза на Евтим. С бяло бил облечен и другият мъж, но той бил по-висок, разясниха запознати.

Николай Едрев всъщност отправя изстреля не по посока на тялото на Евтим, а в земята, но куршумът рикошира и се забива право в гърдите на Асенов, на сантиметри от сърцето му. Веднага след като вижда, че човекът срещу него се строполява на земята Николай Едрев хуква по улица „Булаир“.

Евтим пък се гърчи на земята и само адекватната реакция на неговия приятел му спасява живота. Вече колабирал, той е закаран в спешния център, където му оказват първа помощ. Сега Евтим дълго време ще лекува травмите си.