Оскар от 1939 година беше продаден на търг в Лос Анджелис за сериозната сума от 150 хил. долара. Това е статуетката на легендарния оператор Грег Толанд, единствената му награда от Американската филмова академия. Получава я за филма „Брулени хълмове“ с Лорънс Оливие.

Грег Толанд си отива от този свят едва на 44 години, но успява да остави сериозна следа в света на световната кинематография. Признат е за един от най-влиятелните оператори в историята на киното и го е доказал в заглавия като „Гражданинът Кейн“ (1941 г.) и „Най-хубавите години от нашия живот“ (1946 г.).

По време на аукциона бяха продадени още тъмносиньо палто, принадлежало на Джон Ленън. То излезе на новия си собственик 31 250 долара. Каубойска шапка, носена от Джон Уейн в шест уестърна, пък беше купена за 37 500 долара.

Заедно с тези ценни вещи от миналото беше представено и новото звездно поколение с рокля на Лейди Гага от фототосесията ѝ за списание Harper's Bazaar. Тя обаче беше значително по-скромно отразена със сумата от 15 625 долара, пише Daily Mail.