Двама автори на злоумишлени сигнали са задържани от криминалисти на Шумен и Хасково, съобщиха от МВР.

Единият сигнал за поставено взривно устройство в сграда на "областния" в Хасково бил подаден вчера към 15.16 часа. След телеграфното съобщение мъжът прекъснал разговора. Веднага районът около областната управа в града бил отцепен, последвала и щателна проверка на сградата, която не потвърдила сигнала.

Паралелно с това започнали и оперативните действия по установяването на мъжа, подал фалшивия сигнал от мобилен апарат. Криминалистите изяснили телефонния номер, от който се е обадил подателя и така скоро стигнали до 44-годишния жител на с.Гарваново. Установено е, че той не за първи път е подавал фалшиви сигнали и то на различни телефони в системата на МВР.

За по-малко от час служители на ОДМВР-Шумен също установиха автора на анонимен сигнал, подаден на тел. 112 в 18.00 часа. Мъжът съобщил, че има поставено взривно устройство в жилищен блок на ул."Самара" в града. При извършената проверка сигналът не се потвърдил, а в хода на разследването служителите задържали автора му - С. С. /22 г./. По случаите са образувани досъдебни производства, а работата по документирането им продължава.