Пиян шофьор бе задържан след поредица от пътни инциденти. На 28 април минути преди полунощ е получил сигнал за възникнало пътнотранспортно произшествие на бул. "Новоселци" в Елин Пелин с участието на товарен автомобил с чужда регистрация, съобщи struma.bg.
При огледа на местопроизшествието дежурната оперативна група установила, че товарен автомобил "Рено Премиум" се е отклонил вляво от пътното платно, блъскайки се последователно в крайпътна ограда, дърво и фирмена сграда.

Незабавно на място бил изпратен автопатрул. При вида на полицейския автомобил водачът на камиона, 52- годишният румънски гражданин Ф. Е., е направил опит да блъсне патрулния автомобил, при което обаче ударил паркирано на улицата "Пежо 406". Игнорирайки дадените му полицейски разпореждания, чужденецът не спрял, а когато след около 100 метра управляваният от него товарен автомобил аварирал, го изоставил и побягнал.

Полицейските служители го настигнали и задържали, при което установили, че мъжът е във видимо нетрезво състояние. Водачът, който отказал да бъде изпробван с техническо средство и да даде кръв за изследване, бил задържан в полицейския арест за 24 часа, а по случая било образувано досъдебно производство.

Впоследствие е установено, че по-рано Ф. Е. е предизвикал и още едно пътнотранспортно произшествие. При потеглянето си от паркинг на местна фирма за автобусни превози е блъснал паркиран в двора лек автомобил "Фиат Пунто" и е счупил порталната врата на изхода.

Извършен бил допълнителен оглед на местопроизшествието. След доклад на материалите пред районната прокуратура в Елин Пелин вчера на румънския гражданин е повдигнато обвинение по чл. 269, ал. 1 от НК и му е наложена мярка за неотклонение "подписка".