Холивуд е на път да постигне най-доходоносното си лято в историята в САЩ, въпреки няколко провала на високобюджетни ленти.

"Самотният рейнджър" с Джони Деп, "Земята: Ново начало" с Уил Смит и анимацията "Турбо" постигнаха много по-ниски от очакванията приходи в Америка. Но данните показват, че киностудиата са спечелили до момента 4,1 милиарда долара, приблизително колкото предишния рекорд от 4,4 милиарда долара, поставен през 2011 г.

Научната фантастика "Елизиум" на режисьора Нийл Бломкамп оглави тази седмица боксофиса в Северна Америка с 30,5 милиона долара в първия уикенд след излизането си на екран. Това е сравнително скромен дебют за филма, в който участват Мат Деймън и южноафриканският актьор Шарлто Копли, тъй като в производството му били вложени 115 милиона долара.

На второ място в бокс офиса тази седмица остана новата комедия с Дженифър Анистън "Семейство Милър" с 26,6 милиона долара, а анимацията на Дисни "Самолети" донесе 22,5 милиона долара. С последния уикенд приходите от бокс офиса от началото на годината достигнаха 7 милиарда долара.

Летните провали бяха компенсирани от успеха на ленти като "Z-та световна война", която надхвърли приходи от 500 милиона долара в световния бокс офис, и комедията "Краят на света", която постигна приходи от 96 милиона долара, три пъти повече от бюджета си. Анимациите "Аз проклетникът" 2 и "Университет за таласъми" също постигнаха огромен успех в бокс офиса съответно със 746 и 637 милиона долара до момента.