Съпрузи са открити мъртви с огнестрелни рани в ловешко село, съобщи бТВ.

От МВР-Ловеч информираха, че в 19.30 часа в неделя е получен сигнал в тетевенската полиция. Той бил подаден от 27-годишен от село Галата за това, че родителите му са мъртви. Според младия мъж, майка му - 43-годишна жена от същото село, не отговаряла на мобилния си телефон. Затова той посетил дома на родителите си, входната врата на къщата била заключена. След като погледнал през прозореца, мъжът видял трупа на баща си. До тялото на 48-годишния мъж на пода имало пушка.

Пристигналата на място полиция намерила на втория етаж на къщата и трупа на майката - с огнестрелна рана в дясната част на гърдите. Съпругът й бил също с огнестрелна рана - в областта на гърдите.

Оръжието на престъплението е законно притежавана от бащата ловна пушка надцевка. От разговори със сина било установено, че в събота двамата родители били в конфликт, като са се карали на двора и впоследствие вътре в къщата. По данни на съседите, скандалът е приключил около 23.00 часа, като малко преди това са се чули изстрели. Двата трупа са били транспортирани в МБАЛ-Ловеч за аутопсия.