Най-дебелата жена в света отслабва, за да се омъжи за младия си годеник, който я харесва, въпреки че тежи два пъти колкото него, съобщи в. "Метро".

Чарити Пиърс, която тежи 358 кг, иска да отслабне със 127 кг. Така тя ще може да се подложи на животоспасяващ стомашен байпас. Затова 38-годишната жена от Сидър рапидс, Айова, вече е намалила калорийния си прием от 10 000 на 1200 дневно. Така тя се надява да може и да танцува с годеника си Тони, който е на 22 години.

"Решила съм да не се оставя да се омъжвам в домашна обстановка. Искам да мога да извървя пътя към олтара в църква", каза Чарити.

Лекарите са предупредили Чарити, която не е напускала дома си от 2001 г., че ако не отслабне значително, може да умре. Тя се притеснява да не получи инфаркт или инсулт, докато спи. "Мечтата ми е да стана 88 кг и да се омъжа за годеника си. Не искам много, просто да живея", каза Чарити.

Чарити неотдавна откри, след като лекарите я претеглиха на индустриален кантар, че тя е най-тежката жена в света, като е задминала Полин Потър, която тежеше 292 кг през 2011 г., но миналата година отслабна с 45 кг.

Преди да започне диета през февруари, Чарити е поглъщала за един ден зърнена закуска, две пици, два големи сандвича, пет донъта, две порции лазаня, шоколадов десерт "Кит-Кат", голяма купа пуканки и други сладости. Сега с помощта на Тони яде само две малки кисели млека, банан с фъстъчено масло, зеленчуци, печено пиле, пица със зеленчуци и хумус с крекери.

"Размерите на Чарити никога не са били проблем за мен. Мисля, че ще е красива булка. Притеснявам се да не умре млада и се опитвам да й помогна", казва годеникът Тони.