Последното писмо на принцеса Даяна беше продадено на търг за 2400 британски лири, предава Daily Express.

Даяна е написала въпросното писмо, след като се е завърнала от 3-дневната си визита в Босна като част от нейната кампания срещу противопехотните мини. Принцесата на Уелс пише затрогващо послание светът да не забравя за жертвите. Писмото е написано на 11 август, 1997 година – три седмици преди принцесата да загине в автомобилна катастрофа във френската столица.

Писмото гласи следното: „Дълбоко съм трогната от преживяното. Това още повече засили желанието ми да се уверя, че светът няма да забрави всички онези, които са били безсмислено осакатени от тези ужасни оръжия. Всички те ще имат нужда от грижа и подкрепа за много години напред.“

Писмото е написано върху бланка на двореца Кенсингтън, подписано е "С любов, Даяна" и е адресирано до активистката Дилис Чийтам. През 2006 година тя умира, но преди това продава писмото на фотографа Джейсън Фрейзър през 1999 година в благотворителен търг за събиране на фонд за жертвите на противопехотните мини.

Организаторите на аукциона от бирмингамската тръжна къща "Фелоус" очакваха за писмото да бъде платена сума от порядъка на 3000 лири.