Все по-силни са гласовете на хората от Бузовград срещу фамилията "Йорговците".

Кметът на Бузовград Михаил Янушев е провел редица разговори, свързани със зверския побой на млад мъж, посред бял ден в казанлъшкото село. Голяма част от жителите на Бузовград искат да правят подписка за изселването на фамилията, позната като "Йорговците" в Бузовград.

Предвижда се полицейското присъствие в центъра на Бузовград да се засили, каза кметът Михаил Янушев. "Напрежение има, хората са възмутени от постъпката на ромите, които са набили въпросния Иван. Това е недопустимо в 21-ви век, в центъра на селото, посред бял ден да се случват такива неща. Каквото и спречкване да е имало между тях, нищо не дава право на някой да нанася телесни повреди върху друг човек. Наистина напрежението го има", каза кметът Янушев.

Жителите на казанлъшкото село, коментират, че те живеят толерантно, както с роми, турци и българи. Дори ромски семейства в Бузовград са заявили желание да участват в подписка против фамилията "Йорговците", които пред деца посред бял ден са извършили зверския побой. Напрежението в селото ще се уталожи единствено, ако ромската фамилия бъде осъдена, категорични са бузовградчани.

"Много малка е искрата, която може да пламне и да стане като в Катуница", заяви жител на селото. Според друг ромите са изгонени от някъде, заселват се в Бузовград и имат проблеми със своите роднини. "Случаят от онзи ден – аз съм възмутен какво прави полицията. Циганинът демонстративно си качи кървясалата брадва в колата. Какво прави полицията? Нека тези началници, ние не искаме нашето село да превръща в Катуница", каза друг жител на казанлъшкото село, който определи нападението като опит за убийство.

Преди седмица фамилията на Його нанесе жесток побой с брадви и колове на съселянина си Иван Димитров в центъра на Бузовград. Иван все още се лекува в дома си със счупена ръка, травми по главата и много отоци по тялото си. Потърпевшият няма логично обяснение защо и какво е предизвикало биячите му, той се прибрал от Германия в деня преди побоя.