Най-подходящото време за сключване на брак е датата 7 септември, събота, определиха датски астролози. Ако трябва да бъдем още по-точни, за да бъде всичко „по мед и масло", би било най-добре да бъде точно в 10:35, тъй като тогава Марс и Венера заемат най-подходящите положения на небето.  Нова тв провери колко столични двойки ще се венчаят именно на този ден.

„Последно са преброени 69 двойки, но това не е последна бройка, тъй като има цял месец до 7 септември'', споделя Маргарита Цветкова, началник бюро ''Сватбени тържества''.

„Обичаме се толкова много, че, ако не беше 7 септември, щеше да е някоя друга дата'', споделя влюбена двойка, решила да се ожени точно по определеното от датчаните време.''Не трябва да робуваме на дати. Магията могат само двама души да я създадат по между си, така че хората трябва първо да попитат сърцето си.'', допълват влюбените.

Родните астролози обаче не са съгласни с твърденията на датските астролози и не намират датата за толкова подходяща. Те съветват сватбите да се състоят в петък или неделя, за да бъдат успешни. Освен това, добре е венчавката да се състои при нарастваща луна.