Съдебните лекари не са правили аутопсия на труповете на 50-годишния българин Димитър Янакиев и 49-годишната танцьорка Барбара Роси, които в четвъртък бяха намерени в гориста местност в община Тала в Тоскана мъртви, тъй като всичко по случая вече е ясно. Италианската прокурорка Ерсилия Спена e реши да не нарежда аутопсия, която да установи от какво са починали българин и италианската му приятелка, пише в. "Национале". Според прокурорката се потвърждава тезата, че двойката се е самоубила.  Първоначалната версия бе, че стрелецът е Барбара тъй като начинът, по който се е застрелял Димитър е странен, той се пронизал в тила. Станаха ясни потресаващи подробности около смъртта им. Според разследващите двамата са мъртви от понеделник, когато напуснали хотел в близост до мястото, където са открити.

Преди това записали видео, на което основно говори Барбара. То започва с думите "Сбогом живот мой", в него 49-годишната жена, която до 2011 година е била вариететна танцьорка в известната група Багалино в Рим се прощава в роднините си, родителите си и близките си, заявявайки, че двамата са решили да сложат край на мъките около оцеляването им - икономическо и заради болестта на Димитър Янакиев.

Двамата са подписали и съобщения на бележки, в които са категорични, че убийството и самоубийството са доброволен акт. Барбара Роси е била в процес на развод със съпруга си, от когото има 20 годишен син, често сменяла жилищата си в област Тоскана, правила опит за направи танцова школа и да обучава деца, но безуспешни. Янакиев е български инженер по информатика, но от години живее в Ливорно. Двойката имала връзка повече от 2 години, но не съжителствали заедно, съобщава Struma.com.

През 2011 година вариететната компания, където Барбара е работила е затворила, и тя остава безработна, оттогава започват и икономическите им проблеми. В понеделник били в хотел близо до местността на убийството, напуснали го без да платят и тръгнали да изпълнят намеренията си. В четвъртък случаен минувач забелязал кола с българска регистрация в гората и извикал карабинерите. Случаят дни наред е най-коментираната тема в регион Тоскана.