Сутрешните работни срещи са най-продуктивни, а близо половината служители поставят под съмнение полезността на работните обеди, показва британско изследване.

Служителите на Острова предпочитат сутрешните срещи, а най-любимото им време е 10,38 ч. Мнозинството от анкетираните заявили, че сутрешните срещи са по-продуктивни от следобедните, но само 27% предпочитали срещи в самото начало на работния ден.

16,02 ч . е най-непопулярното време за среща, като анкетираните заявили, че малко неща могат да се постигнат толкова близо до края на работния ден. Служителите били разделени относно ползите от срещите по обяд, като 47% от анкетираните заявили, че те са непродуктивни. Един от участниците в допитването дори ги нарекъл "евтино извинение за ръководството да ме накара да работя в обедната си почивка".

"Данните ни показват, че най-доброто време за среща е сутринта, но тя не трябва да бъде още в началото на работния ден. След като хората отговорят на сутрешните си имейли и организират деня си, те ще са най-продуктивни, така че не е изненадващо, че 10,38 ч. е любимото им време", казва Майкъл Дейвис от сайта LondonOffices.com, който осъществил изследването.

"Ключът за успешната среща е да я проведеш в точното време. В крайна сметка няма смисъл да провеждаш среща, ако от нея не излезе нищо продуктивно", допълни той.