„Основно се занимаваше с кражби. Има една присъда. Заедно с приятел ограбиха магазин", разкрива за 24rodopi.com полицейски източник. Мерт и друг негов съученик в джебелската ПГ „Руска Пеева" – А. М., са били осъдени наскоро на пробация за 6 месеца, след като от магазин задигнали цигари, дъвки и други стоки на стойност 1396 лева и 20 стотинки. Двамата изнесли изнесли няколко кашона със стока от магазина за времето от 1.00 до 2.00 часа след полунощ.

Двамата тийнейджъри са осъдени на наказание „Пробация" със следните пробационни мерки: по т.1 – „Задължителна регистрация по настоящ адрес" за срок от 6 /шест/ месеца с периодичност два пъти седмично и по т.2 – „Задължителни периодични срещи с пробационен служител" за срок от шест месеца. Двамата трябвало да заплатят солидарно и 235 лева съдебни разноски.

„Много пъти Мерт е бил задържан за кражби. Майката сама го изгледа, момчето не помни баща си. Затова е разлигавен до безобразие, въпреки, че е интелигентен и грамотен младеж", поясни още източникът ни.

Мерт не е бил интимен приятел на Джейлян. Той често е бил гост в квартирата, в която в неделя в 12.30 часа полицаи откриха насечените с брадва тела на 24-годишната Джейлян и 7-годишната й дъщеря Джейда.

Пред полицаите Мерт твърдял, че искал само да задигне парите на приятелката си. Влязъл е през терасата на жилището, което се намира на първия етаж.

Междувременно в Джебел припомниха и случай с удавен приятел на Мерт. Само двама били на реката в този ден – Мерт и приятелят му. Мястото местните наричат „Водопадчето". Приятелят на Мерт изчезнал в реката. Той се прибрал самичък и не казал на никого за случката.

Чак когато тръгнали да търсят изчезналото дете и се стигнало до разпит на Мерт, той признал, че са били на реката само двамата. Заявил също, че приятелят му паднал в реката и се удавил. Заради дългото мълчание, местните подозират, че Мерт е бутнал другарчето си във водата, но никой няма доказателство за това твърдение. Случката е отпреди 6-7 години.

Марихуана е открита в арестувания за двойното убийство в Джебел Мерт Ш. След като е убил 24-годишната Джейлян и 7-годишната й дъщеря Джейда, той постоянно се дрогирал, твърдят пред 24rodopi.com негови познати.

Пакетче марихуана е било открито от полицаи при извършен личен обиск на 18-годишния М.Ш, потвърдиха от регионалния пресцентър на МВР. Видът на дрогата, която е иззета, е определен с тест.

От 14 часа днес в Окръжна прокуратура се провежд съвместен брифинг на окръжния прокурор Светлозар Лазаров и директора на ОД на МВР-Кърджали комисар Петко Деведжиев във връзка с разкритото двойно убийство в гр.Джебел.