И Радослав Каратанчев се спряга за шеф на Българския спортен тотализатор, твърди "Стандарт".

Бащата на тенисистката Сесил Каратанчева попада в списъка с кандидати да оглавят възловия пост в тотото. В последно време постоянно вървят слухове за промени в ръководството, като най-споменаван е олимпийският шампион по борба Георги Мърков.

В публичното пространство изплуваха още и имената на друг олимпийски шампион Таню Киряков, както и това на бившия спортен министър Васил Иванов-Лучано.

Каратанчев демонстрира активност в подкрепата си към Пламен Орешарски. В края на юли той бе на срещата на премиера с представители на гражданската инициатива "За нов Обществен договор". Заедно с рапъра Мишо Шамара е явен застъпник на кабинета. Присъства на контрапротестите и остро критикува правителството на Бойко Борисов.

Той бе назначен за председател на борда на директорите на "Академика 2000" от бившия министър на спорта Свилен Нейков, но след преобразуването на дружеството бе освободен. След което таткото на Сесил се превърна в яростен противник на Борисов.

Вече има предложения за промени в устройствения правилник на тотализатора. Според тях спортното министерство ще упражнява доста по-сериозен контрол. Намалява се и управителният съвет, който в момента е от петима членове. Увеличават се и правата на районните дирекции. От спортното ведомството твърдят, че главата цел на тези промени е да се увеличат приходите за спорт.