До 3 г. затвор може да получи полицаят Любомир Ламбов, който бе арестуван миналата седмица заради частното енерго в Пловдив. Това съобщи говорителят на районна прокуратура Атанас Илиев. Униформеният привлякъл вниманието върху себе си като започнал да харчи суми, надвишаващи в пъти заплатата му и дори да услужва на познати с пари срещу лихва. Ламбов е пуснат на свобода срещу 3000 лева парична гаранция и са му повдигнати обвинения за присъединяване към елмржежата. Постановлението е на Районна прокуратура, съобщава „Марица“. Съучастниците му Георги Прасков и Валери Стоянов са с мярка за неотклонение подписка.

Собственикът на къщата Георги Прасков, техникът от EVN Валери Стоянов и Любомир Ламбов бяха арестувани по сигнал за манипулиране на електромер. Оказа се, че те са в схема, в която основна роля имал полицаят. Той намирал клиенти, техникът Стоянов извършвал услугата.

Сред хората, които се възползвали от услугата, имало немалко собственици на малки заведения. Собственикът на електромера плащал обикновено по 700 лева, 600 от които отивали в джоба на униформения. Полицаят попаднал в светлините на прожектора, след като започнал да харчи суми, надвишаващи в пъти заплатата му и дори да услужва на познати с пари срещу лихва.