"Не мисля, че съм килър, такъв ме направи Цветан Цветанов. Не ви ли прилича на роман това. Бяха принудени двете инстанции да ме осъдят доживот. Бойко Борисов и Цветан Цветанов са подведени, че аз съм човек на сърбина Сретан Йосич". Това каза пред Нова телевизия соченият за лидер на "Килърите" Петър Стоянов-Сумиста от затвора във Варна.

"Въпросът е не е дали ще изляза, а кога. Промених си начина на живот, човек е такова животно, че се адаптира, за да остане жив", каза Сумиста.

Според него, той безспорно е доказал, че не е бил в България за времето, в което прокурорите твърдят, че е взимал пари за убийства. "Ако работиха прокурорите професионално, трябваше да ме освободят веднага", каза Стоянов.

"Аз имам 2 присъда доживот на показанията на един лъжец. Съсипаха ми живота, Какви ли не измислици нямаше по мой адрес", твърди затворникът.


"Според мен има скрита информация, с която и Бойко Борисов и Цветан Цветанов са подведени, че аз съм човек на сърбина Сретан Йосич, който изпълнявал поръчки. Аз съм обикновен човек, знаете ли къде живея?! В квартира в "Младост 4". Как мога аз да организирам такива работи? Нали трябва да се купят оръжия и телефони? Как мога аз да направя това", попита Пешо Сумиста.

"Ако Сретан Йосич дойде като свидетел по това дело, щеше да стане ясно за всички истината. Изплашиха се да го разпитат. Такива убийства се правят в много тесен кръг, а според Цветанов аз съм разказвал на всеки кого съм убивал и кой са ми поръчали. Не стават така нещата", категоричен е Сумиста.

Петър Стоянов твърди, че се притеснява от това, което са го карали за прави спрямо Маргините. Именно това е причината той да отказва категорично да говори за тях.

„Сготвиха ме като най-големия балък”, казва той и разказва за срещата си с бившия вътрешен министър, състояла се в нощта, преди да бъде убит Юри Галев: „Целта беше всички по-известни хора да бъдат привлечени по някакъв начин около каузата на ГЕРБ, видяхме се през деня в „Гранд хотел – Варна”, вечерта ме покани на вечеря, беше с Веселин Маринов и тогавашния шеф на ГДБОП Станимир Флоров.