Американският актьор и продуцент Джордж Клуни защити в петък ръководителите на продуцентската къща "Сони пикчърс", които неотдавна бяха критикувани от американския милиардер Даниел Льоб, миноритарен акционер в компанията.

Льоб, който се бори с нокти и зъби за отделянето от "Сони" на развлекателната дейност и по-конкретно продуцентската дейност в киното и телевизията , отправи яростни атаки срещу двамата ръководители на студията Майкъл Линтън и Ейми Паскал след неотдавнашните провали на суперпродукциите "After Earth" et "White House Down".

Даниел Льоб, който е собственик на инвестиционния фонд Third Point, заяви, че е "озадачен" от предполагаемото благоволение на собственика на "Сони" Кадзуо Хираи към "виновните за провалите".

В петък Джордж Клуни даде интервю за сайта Deadline Hollywood, в което застана на страната на Линтън и Паскал и отправи остри нападки срещу Льоб, когото окачестви като "опортюнист, който се опитва да сее страх" в холивудската киностудия.

"Четох много неща за Даниел Льоб, инвеститор, който описва себе си като войнствен човек, но който не познава изобщо нашата професия и иска да отреже главите на "Сони" защото два филма са били по-малко успешни от очакваното", подчерта Клуни. "Защо той не говори за "Скайфол", който донесе 1 милиард долара, за "Враг номер едно", за "Джанго без окови", зададе риторичен въпрос Джордж Клуни.