Жителите на малкото американско градче Дорсет, щат Минесота, преизбраха за своя кмет ... четиригодишния Боби Тъфтс.

Изборите се проведоха по време не ежегодния градски фестивал, съобщават американските медии. По стара традиция във вота може да участва всеки желаещ. За целта е необходимо да заплати символична сума в размер на един долар и да пусне лист хартия с името на своя любим кандидат в една от урните, разположени в местните магазини.

Местен жител беше помолен да направи "рекапитулация" на гласуването. Със завързани очи той трябваше да изтегли от шапка, в която бяха поставени всички бюлетини, хартийката с името на новия градоначалник. Мъжът изтегли "бюлетина", на която беше написано името на Боби.

Майката на новия стар кмет Ема Тъфтс призна, че тя и синът й са били шокирани от резултатите. Боби много се е зарадвал на преизбирането си, макар че малко се е уморил от вниманието на пресата. Той е помолил мама Ема да отиде при своите приятелчета, с които да си поиграе.

Преизбраният кмет, който ще навърши през октомври пет годинки, обича да танцува и да ходи за риба. А според градския правилник на Дорсет кметът трябва да се разхожда из градчето с бастун, да пее и танцува. Боби също така участва в различни благотворителни мероприятия, помагайки да се съберат пари за нуждите на града.

Тук само можем да добавим, че изборите в Дорсет са шега, градчето се управлява от щатските власти. Неговото население се състои от 20 души и 14 сгради, през които минава само една-единствена улица. Кметство няма.