В 8.30 ч. тази сутрин е подновена акцията по издирването на изчезналото семейство в хасковското село Винево. Спасителните екипи спряха работа снощи заради лошото време.

Четиричленното семейство изчезна край Винево в четвъртък срещу петък, след като мостът край селото пропаднал вследствие на проливните дъждове и последвалите наводнения. При отдръпването на придошлите води под срутения мост е открит автомобилът, с който са пътували четиримата.

Вчера беше открито тялото на 56-годишната Ресмие Рамадан. Продължава издирването на съпруга й Мюмюн Рамадан, също 56-годишен, дъщеря им д-р Ширин Рамаданова – кардиолог от МБАЛ Кърджали, на 30 години, и 4-годишния й син Мер.

Според кмета Фикрет Исса, обстановката в селото след инцидента е лоша.

„Това е ужасна трагедия“, заяви той и изрази опасения, че няма как другите трима души от семейството, чиито тела не са открити, да са се спасили,защото водата е завлякла колата от моста.

Пътят за Винево е отклонен, минава се през селата Ангел Войвода и Боян Ботево. Обстановката в другите засегнати от проливните дъждове райони бавно се възстановява.

При друг инцидент, малко след 18.30 ч., в тунела край кърджалийското село Мост закъса пътнически влак, който не можал да премине през съоръжението поради свлечена скална маса и дървета. Четирима спасители са разчистили мястото, след което влакът потеглил. По-късно свлачище засипало отново линията, която към момента е спряна за движение в участъка Хасково-Кърджали.

От 20.30 до 22.30 ч. спасителни екипи са отводнявали къщи в селата Каблешково, Люляково и Мост, котелното на кметството, магазини и механа в Черноочене, заведение във вилната зона на Стремци.