ТИР пламна в дълъг тунел в Западна Норвегия, в резултат на което 73 автомобилисти бяха приети в болница със симптоми на натравяне с дима, съобщиха норвежките власти.

Пожарът станал в ранния следобед в тунела Гудванген, втория по дължина в Норвегия със своите 11,4 км. Той се намира на натоварена отсечка между Осло и Берген, втория по големина град в страната. Положението беше овладяно от властите.

"Общо 75 души бяха евакуирани от тунела и 73-а бяха приети в болница със симптоми на натравяне с дим", заяви представителят на местната полиция Йорен Ласе Рефнес. "Извършихме щателна инспекция на тунела, но не открихме блокирани хора и никой не се води в неизвестност. Изхождаме от принципа, че всички хора, които са били вътре, сега са навън", допълни той.

Състоянието на приетите в болница хора, двама, от които са били откарани с хеликоптер, за момента не е известно. "Чист късмет е, че никой не е загинал", заяви представител на пожарната служба. Пожарът станал по неизяснени до момента причини на 3,5 км от западния вход на тунела.