Недко Стоянов Недков – София, НПМГ "Акад. Л. Чакалов" спечели бронзов медал от международната олимпиада по география, която се проведе в Япония, съобщиха от пресцентъра на образователното министерство.

Олимпиадата започна на 30.07. и продължи до 05.08.2013 г. в град Киото. Това е поредната X Международна олимпиада по география, организирана от International Geography Olympiad (iGeo). Нашата страна бе поканена да вземе участие в олимпиадата с отбор от четирима ученици и двама ръководители. Освен бронзовия медал, българските ученици се върнаха от Япония и с почетни грамоти.

Такива взеха Васил Василев Колчев – София, НПМГ "Акад. Л. Чакалов", Петър Стоянов Минков – Ямбол, ПМГ "Атанас Радев" и Ивайло Георгиев Димитров – Благоевград, ПМГ "Акад. Сергей Корольов`. Ръководител на отбора е Мариана Султанова – старши експерт в ЦКОКУО и член на Националната комисия.

За поредна година основен спонсор на националния ни отбор по география е "Санома Блясък България" АД, благодарение на който е осъществена подготовката на състезателите. Отборът се завръща на 07.08.2013 г. в 8.45 часа с полет от Истанбул.