Във връзка с очакваната мирна окупация на Евксиноград днес се разчиства и нов вход за резиденцията в случай на нужда, научи Антиправителствената информационна служба. Още преди дни е започнало и разчистване на подход към въпросното място, посочва сигнал, изпратен до NOresharski.com.
„Аварийният" вход-изход е в близост до почивната станция на МВР на изток от лозовите масиви на Евксиноград до т.нар. полицейски плаж. Той ще се използва при евентуално пълно блокиране на всички други входове (виж схемата горе).
Засилването на охраната на резиденцията и прилежащия парк е във връзка с обявения днес ден на блокада на резиденцията от 19.00ч., която има две основни искания - оставка на правителството на Пламен Орешарски и даването на свободен достъп на гражданите до парка на резиденцията.
Според наблюденията в Евскиноград засега липсват единствено засилени мерки по въздух. Полученият в Антиправителствената информационна служба сигнал потвърждава, че в плана на НСО за охрана на резиденцията на този етап липсват мерки за охрана при непозволено влизане по този начин. В тази връзка има спешно задание за разработването и на защита по въздуха.
Националната служба за охрана е мобилизирала подкрепа от Гранична полиция, за да предпази почиващите в резиденция Евксиноград. От тази сутрин катер на Гранична полиция охранява плажната ивица на резиденцията, а според варненските инициативни групи има готовност при нужда да бъдат извикани и още плавателни съдове.