Кошмарът за Стефан Данаилов продължава. В началото на годината Ламбо беше диагностициран с левкемия, в сряда почина съпругата му Мария, а навръх Цветница сестра му е паднала и е получила тежка травма на главата, съобщава "Стандарт". Лекарите са й забранили да става от леглото и затова ще пропусне опелото на Мария днес. От нейно име обаче край ковчега ще има огромен букет с любимите цветя на Мери. Росица е човекът, който някога запознава Мария и Ламбо. "Тогава бях омъжена за Иван Кондов, а тя - за Вили Цанков. Бяхме неразделни. Споделяхме мисли, купони, всичко. Мери беше не само духовна и много интелигентна, но и голяма красавица. Въпреки това никога не е имала мерак да става актриса. Но винаги е имала пиетет към талантите. Беше красиво цвете - за радост на партньорите си, които се фукаха с нея. Говорихме си за какво ли не. Аз бях първият човек, който видя току-що родения Росен. Вили беше някъде на път. След представление на "Чудак" в Народния, в което играех лекарка, останах с престилката и се промъкнах с нея в родилния дом", разказва перди време Росица.

"След това почина майка ми - беше неочакван удар. Човек никога не е подготвен за подобна случка. Бях само на 27. Брат ми беше войник в Ботевград. След като му съобщихме по телефона, той тръгна на стоп за София. Попаднах в дупката на страшната депресия. Мери беше всеки ден у нас, за да ме утешава - доколкото беше възможно. Ламбо започна все по-често да я среща, да общува с нея. По това време Вили и Мери вече се бяха разделили. Той не можеше да понесе, че интелектуалка от нейната класа се занимава с манекенство. И подаде молба за развод. Но останаха приятели до последния му дъх. Всъщност Мери и Ламбо бяха най-близките му хора. Тримата се разбираха прекрасно", казва още сестрата на Стефан Данаилов.

Росица винаги е била категорична, че Мария не проявява ревност. "Мери беше стожерът в семейството. Както и душата на всяка компания, която се събираше редовно у тях - актьори, писатели, художници, музиканти... Със Стефан имаха луда любов. Бяха изключително всеотдайни един към друг. Брат ми е същински княз Мишкин - добър, деликатен, уязвим в своята благост. Жените го преследваха. Като тази - Ирен Кривошиева... Беше в един клас със сина ми Ламби Кондов във ВИТИЗ - тя е много по-възрастна от него, но някъде по пътя се засякоха", допълва Данаилова.

Поклонението пред Мария Данаилова е днес, от 12 часа в столичния храм "Свети Седмочисленици". Професорът депутат е помолил за известно време никой да не безпокои членовете на семейството - Росен Цанков, неговите близнаци Виктор и Александра, Росица Обрешкова, племенниците на Ламбо и Мария.