Трактористът от Чоба Тодор Геврев се обеси на сливата в двора, като остави предсмъртно писмо, съобщава "Марица". То завършва с думите: За всичко е виновен шефът ми Иван Славчев. Трупът на 60-годишния мъж е открит от сина му Радко.

На масата в хола на фамилната къща съпругата на Тодор Таня намира тетрадка. В нея мъжът се обръща с послание към най-близките си. Започва с обръщение към сина си: “Радко, досега съм ти бил подкрепа, оттук нататък ще се справяш сам с живота”. После Тодор се сбогува със съпругата си и с майка си, след това с внуците, като изрежда имената им. Накрая завършва с думите: “За всичко е виновен г-н Славчев. Не мога да издържам повече. Той ме нагруби пред всички колеги и ме очерни”. На обратната страна на листа е написано: Сбогом, обичам ви. Семейството на Тодор е убедено, че причина за фаталното решение са проблемите в работата му. 60-годишният мъж двайсет години е бил тракторист в местната кооперация “Съгласие”. Дни преди самоубийството шефът му Иван Славчев го обвинява, че е счупил трактор и трябва да плати 5000 лева от джоба си, за да покрие щетите. Тодор беше горд човек, нямаше откъде да вземе парите и предпочете да си сложи примката на врата, твърдят близките му.

Писмото е предадено от близките в полицията. По случая тече разследване.

Иван Славчев категорично отрече да има вина за самоубийството на бившия си служител. Неговата истина за случая е съвсем различна.