Дълги опашки от автомобили се извиха по френската магистрала край град Монпелие.

Милиони отпускари започнаха лятната си ваканция през първата седмица на август, образувайки 800-километрови задръствания.

Рекорд е поставен в Пекин през август 2010 г., когато задръстването продължило 12 дни. Хората са се движили със скорост едва 5 км на ден, като някои коли били заклещени с дни. Причината била обичайният трафик в Китай, който става непоносим по време на отпускарския сезон. Тогава трафикът бил още по-затруднен от камиони, внасящи строителни материали в китайската столица. Интересното било, че камионите пренасяли материалите за изграждането на нова магистрала, която да облекчи задръстванията.

През 1980 г. километрично задръстване се образувало във Франция. Тогава колите се наредили на опашка от Лион до Париж, който намира на близо 500 километра разстояние. Тогава причината била лошото време и връщащите се отпускари.

През 2005 г,. повече от 2,5 милиона души се опитали да се евакуират от Хюстън преди да удари урагана Рита. Това била най-голямата евакуация в историята на САЩ с над три милиона души на магистралата.

В списъка с рекорди попада и градът с най-лошите задръствания Сао Пауло, Бразилия на 10 юни 2009 г. с около 400 километра задръстване. Най-голямото задръстване в историята на Япония включва 15 000 автомобили, които се образували на 12 август 1990 г.