Майдън Сакаджиев е назначен за изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) със заповед на министъра на земеделието и храните проф. Димитър Греков, съобщиха от агроминистерството в петък, като уточниха, че заповедта на министъра е отпреди няколко часа.

От 11 години Майдън Сакаджиев работи в структурата на ИАРА в Териториален сектор Плевен като главен специалист "Риболовен контрол”.

Той е завършил магистратура в Университета по библиотекознание и информационни технологии със специалност "Мениджър на информационната сигурност”. Притежава и удостоверение за допълнително обучение "Мониторинг, контрол и надзор на рибарството и аквакултурите”, се казва в биографичната справка.

За последните няколко години начело на агенцията се смениха редица шефове, като мястото се счита за особено "проветриво", както отбелязват електронни сайтове във Варна и Бургас.

В опит да извади някои звена от централната администрация в столицата и да ги изпрати в провинцията, предишният финансов министър Симеон Дянков "командирова" ИАРА в Бургас.