Двама от тримата членове на директорския борд на разградската болница си тръгват преждевременно. Изпълнителният директор доктор Иван Петров и колегата му Георги Кулишев са готови да напуснат шефските си места след насроченото от болничната управа акционерно събрание през септември, съобщиха те пред журналисти.

Доктор Петров си тръгва обиден от действията на БСП депутата Татяна Буруджиева, която инспектирала в неделен ден в негово отсъствие клиниката, която той ръководи. Според него обвиненията на Буруджиева, че болните в лечебното заведение са оставени без храна са тенденциозни. Тук е клиника за лечение, а не санаториум. Храним пациентите в детското отделение, в инфекциозното и социално слабите. Въпрос на мениджмънт е как се разпределят парите на болницата, възрази доктор Петров.

Той обясни, че в последните години в ремонти и медицинско оборудване в разградската болница са налети 4,5 млн. лв., но голяма част от материалната база продължава да е морално остаряла. Дезинфекционната ни система е произведена в годините на комунизма в Тюмен, тя всеки момент може да гръмне и тогава клиниката излиза от строя, оплака се докторът. Той е категоричен в решението си да напусне, защото липсвало обществено доверие в управленския екип, ръководен от него. Колегата му Кулишев поясни, че подава оставка по лични причини.

Двамата бяха назначени в директорския борд през мандата на ГЕРБ. На поста си остава единствено третият член на болничната управа доктор Румен Русанов. Болницата в Разград е с предимно държавно участие, което възлиза на 82% от капитала на дружеството. Останалите дялове са притежание на общините от региона.