Тринадесет годишно българче е убило двете си братчета в Гърция от ревност. Това е версията, по която работи гръцката полиция, съобщи местен телевизионен канал, цитиран от БНР.

Седем годишният Иван и 4-годишният Динко, които изчезнаха в четвъртък от района на село Стрефи в община Илия в Гърция. След издирване двете деца бяха открити удавени.

Майката на децата обяснила пред полицаите, че децата тръгнали към къщата на баба си, но не стигнали до там.

По време на разследването и възстановяване на случилото се, полицаите били озадачени от две неща. Не е възможно децата да са се подхлъзнали и паднали в канала заедно, нито да са опитали да се разхладят, защото и двамата не можели да плуват.

На криминалистите им се стори странно поведението на третото дете на семейството, което е на 13 години. Местният телевизионен канал на област Илия, където се случи нещастието, съобщи преди обяд, че третото дете си е признало за убийството.

По непотвърдена още информация от полицията, 13-годишното дете на семейството е блъснало в канала двете по-малки братчета, за да си отмъсти на родителите, които проявявали към тях повече внимание.

Българското семейство живее и работи от години в Гърция.

Обществеността в село Стрефи е в шок от смъртта на двете братчета. Пред полицията съседи на семейството са били категорични, че родителите са били грижовни към синовете си.

Жителите на област Илия обявиха днес ден на траур в памет на българчетата. До края на деня се очаква официално изявление от полицията.