Нямам никакво желание да оставам и не го правят заради Петя, каза Сашо Диков, който разказа своята гледна точка за случилото се в Канал 3 при новите собственици и за разговорите си с тях.

Който и журналист да беше уволнен по този начин, аз щях да реагирам по същия начин, заяви Диков. Той обяснил на собствениците в последния си разговор с тях, че смята, че в цялата история има грубо нарушаване на нещата, за които са се разбрали при първия разговор. От разказа му стана ясно, че преди да влязат във владение новите собственици на Канал 3, той говорил с тях. Те настоявали да остане програмен директор и не виждали смисъл от това начинание без него. Той отговорил, че ако Канал 3 започне да слугува, да си трае или мълчи няма как да не се усети от зрителя, а това означава и смъртта на Канал 3. Тогава и единственото му условия към тях било да бъде гарантирана пълна свобода и независимост и това му било гарантирано, сподели журналистът.

Вчера той е имал дълъг разговор със собствениците и казал, че е твърдо решен да напусна и напуска. Според разказа му са му предлагали различни варианти да остане. Единият от които той определи като "особено екзотичен – той остава програмен директор, но те ще назначат главен редактор, който да не е на негово подчинение и той ще определя какво да се снима и какво не. Говорили за евентуално журналистическо реалити, което евентуално да тръгне от есента. Но Диков обясни, че трябва преди това да види сценария. Какво мога да имам против, ако мога по някакъв начин да помогна на Канал 3, но важно е да се види каква ще е политиката на Канал 3, ще остане ли сегашният образ, ще има ли компромиси, каза още Диков.