"Застраховката „Гражданска отговорност" на автомобилистите е валидна срещу една платена премия за целия срок на договора за територията на страните членки на ЕС и европейското икономическо пространство, което включва допълнително Исландия, Лихтенщайн и Норвегия, плюс още три държави страни по многостранното споразумение между всички тези страни - тези три държави са Андора, Швейцария и Сърбия." Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" Ралица Агаин, зам.-председател на Комисията за финансов надзор.
"На шофьорите не може да им бъде отказано обезщетение на територията на тези страни, понеже застраховката е валидна, независимо плащани и правени ли са отстъпки или не. В случай на нарушение от страна на застрахователя хората могат да се обръщат и към нас", добави Агайн.
"Сравнително от скоро са при нас сигналите за подобни нарушения и затова все още глобите и санкциите от наша страна не са много на брой. В никакъв случай не смятам, че ще се увеличи цената на застраховката „Гражданска отговорност" след указанията, които даваме на шофьорите по отношение на исканите допълнителни такси", добави зам.-председателката на комисията.