Милка Савич, известна адвокатка от Загреб, девет години имала проблеми с мъчителна кашлица. Никой от лекарите не успял да открие причината за нейните мъки. Неотдавна, докато отново се лекувала и мазала сливиците си започнала да се задушава. След дълго кашляне тя изхвърлила червей дълъг десет сантиметра, който имал оранжева глава и тъмни точка на нея.
Лекарите не са успели да установят нищо цели 9 години. Първо решили, че е язва на стомаха, но всички тестове са били нормални, правили инхалации, но не е имало никакви признаци за тежка болест. След това лекарите решили да направят снимка на белите дробове на жената и там забелязали нещо странно, но помислили, че е пулсираща вена. В крайна сметка дори изпратили Милка на психиатър, търсили причината в стреса.

Милка опитвала и всякакви нестандартни лекарства, а накрая пробвала с прополис. След два месеца през, които всеки ден е приемала прополиса тя се освободила от досадното "чуждо тяло".

Как паразитът стигнал до нейните бели дробове, остава тайна. Лекарите подозират, че той е влязъл в тялото й по време на пътуване в Австралия, след което започнала много да кашля, съобщава MKneуs, цитиран от struma.com.