"Като убийство, с цел да защити живота си", определи 21-годишният Тодор Атанасов пред съда кървавата разправа с 22–годишния Николай Христов.

По думите на Тодор, Николай го е изнудвал за наркотици. Самият обвиняем вече е съден за притежание на дрога и за кражби. От прокуратурата поискаха постоянна мярка "задържане под стража", която бе потвърдена и от Бургаския окръжен съд днес, предаде кореспондентът на БГНЕС от морския град.

Държавното обвинение поясни, че върху обувките на Тодор е намерена кръв от убития. Задържаният за престъплението е намушкал няколко пъти жертвата си, единият от ударите е бил в гърлото му, а след това се е опитал и да прикрие престъплението. Служебният защитник на задържания поиска "домашен арест", мотивирайки се с европейското право.

БГНЕС припомня, че тялото на Николай Христов, работещ като дистрибутор на хранителни и захарни продукти, бе намерено в близост до черен път в землището на село Сигмен, община Карнобат, в края на миналата седмица. На 19 април от полицията са получили съобщение от родителите на Николай, че не се е прибрал от работа. Шофираният от младия мъж автомобил е намерен изоставен в землището на квартал Банево, община Бургас. Задържан бе 21-годишният Тодор Атанасов, осъждан за кражби и притежание на наркотици. Аутопсията показа, че смъртта е настъпила в следствие на обилна кръвозагуба от нанесени четири прободни рани в областта на гръдния кош и белия дроб.