Журналисти в Бургас са викани на разпит в полицията заради предсрочно откритата магистрала "Тракия" от депутати на ГЕРБ.

До момета няма информация кой е подал жалбата и срещу кого се води разследването. Репортери от няколко медии обаче са били викани, за да пишат обяснения как е преминало нелегалното откриване на магистралата и как след това е било отразено, твърдят от местната структура на ГЕРБ.

Хората на Бойко в Бургас обявиха на 12 юли, че магистралата вече е готова и дори поляха събитието с бутилка шампанско на пътя. Официалното откриване обаче бе планирано за 15 юли и според депутатите от ГЕРБ рязането на лентата се бавело умишлено, за да се изчака завръщането на министъра на регионалното развитие Десислава от Брюксел. "Свидетели сме на абсурдни действия от страна на полицията, която е привикала на разпит представители на медиите за това, че са изпълнили служебните си задължения. На 12 юли в качеството си на народни представители ние извършихме инспекция на последния участък от АМ "Тракия". След като установихме, че той е напълно завършен, очаквахме полицията да ни окаже съдействие и да присъства на участъка. Представителите на реда обаче предпочетоха да привикват журналисти на тъмно, да търсят от тях обяснение защо са си изпълнили прозрачно работата", заяви областният лидер на ГЕРБ в Бургас Димитър Бойчев.

Кметът на Поморие Иван Алексиев също е бил викан на разпит в полицията, защото е присъствал на така нареченото откриване на магистралата, твърдят от ГЕРБ.