Майката на изчезналата медицинска сестра от Бургас - Валя вярва, че дъщеря й е отвлечена, предаде flagman.bg.
"Дъщеря ми щеше да ми остави писмо, ако беше скочила от моста в Бургас", каза майката на красивата бургазлийка Валентина – Пенка Иванова. Тя искрено вярва, че момичето ще се върне. Валя изчезна на 15 април, но в социалните мрежи хиляди хора продължават да споделят снимката й и да търсят информация.

Приятелят й Валентин Георгиев, който е полицай, е съсипан от мъка и отчаяно търси следа от нея. Дни преди хубавата Валентина да изчезне безследно е споделила нещо с майка си, което я навежда на мисълта, че дъщерята е отвлечена. Тя обаче отказа да каже какво е казала Валя. Вчера е била разпитана отново в полицията, където е разказала за този разговор.

Пенка Иванова твърди, че е имала изключително силна връзка с двете си деца, особено с Валентина. "Молим, полицията да работи по другата версия - за отвличане. Дъщеря ми е отвлечена. Има намесено трето лице тук", смята разтревожената майка. Родителите на Валя Пенка и Иван Иванови отказаха повече коментар. Те отказват да повярват, че Валентина е скочила от моста.

Според полицията основната версия е самоубийството на момичето. По неофициална информация нейният телефон е намерен на моста от рибар. Апаратът давал свободно, а рибарят изобщо първоначално не разбрал, че той е на изчезналото момиче, твърди Флагман.бг. В последствие той е бил открит и разгледани всички проведени разговори. До сега няма следа от Валя.