Кератинът е протеин, който се намира в цялото тяло. Той изпълнява важна структурна роля в кожата, косата и ноктите. Този протеин има едно от най-високите съотношения на аминокиселината - цистеин, естествен резервоар на сяра и антиоксидант използван в много биологични реакции. Голяма част от структурната устойчивост на кератина идва от цистеини, които се съединяват образувайки цистинова връзка.
Способността да се превърне естественият кератин във функционална форма, която е бионалична за организма е съвременно важно научно откритие.

Какво е Cynatine® HNS?

Cynatine® HNS е разработен чрез патентован процес, който позволява на цялата кератинова молекула да премине в разтворимо състояние,следователно я прави и биоактивна и бионалична за организма. Резултатът е първия в света „разтворим кератин".

Cynatine®HNS е произведен от кератин извлечен от висококачествена чиста новозеландска вълна, като е използван уникален патентован процес. Вълната се доставя от избрани фермери, на които се предоставя протоколи, осигуряващи пълна проследяемост на суровината.
Чистата новозеландска вълна е 100% естествен материал. Овцете отглеждани върху добре запазените високопланински пасища на Нова Зеландия развиват гъсто руно, за да се предпазват от суровата зима. Тази вълна се прибира през пролетта чрез остригване, което наподобява подстригване с електрически ножици. След като бъдат постригани, животните се връщат на полето, за да продължат да пасат и да отглеждат малките си, освободени от тежкото руно през дългото, горещо лято. Руното израства отново през есента, готово за приближаващата зима.

Защо го наричат революционен продукт?

Cynatine® HNS представлява естествен биоактивен кератин, за който е клинично доказано, че подобрява здравината и външния вид на косата, както и намалява косопада. Доказано е, че той е способен, както да премахва ефектите от стареенето на кожа, така и да предпазва кожата от по-нататъшно увреждане и да подобрява здравината и блясъка на ноктите.

Cynatine®HNS се състои от уникален биоматериал наречен „Протеин от интермедиернифиламенти", произведен от естествени кератинови нишки.Тази форма на кератина се различава от „денатурализираните" кератинови фрагменти, които се предлагат днес като отпаден продукт от месопреработвателната индустрия. В съвременния свят на козметиката, кератинът,който се предлага на пазара с приложение в грижите за кожата и личната хигиена вече не е биоактивен или по-точно функционален. Вместо това, той е„денатурализиран" чрез широкомащабен индустриален процес на превръщане, при който върху отпадни продукти като копита, рога и пера се прилагат висока температура и киселина. Процесът прави тези фрагменти неактивни за човешкия организъм. В сравнение, подходът при Cynatine® HNS включва патентован процес използващ щадящ метод за солюбилизиране на кератина. Този процес се извършва върху ценна, висококачествена суровина, която е избрана специално за тази цел.Този протеин на интермедиерните филаменти впоследствие се разгражда до съставящите го пептиди, за да се използва за приложение през устата, с цел да се улесни усвояването му в организма. Cynatine® HNS за пръв път прави възможно разграждането от организма на естествен кератин в безопасна и бионалична форма.