Кметът на с. Дисевица блъсна 4-годишно дете от ромско семейство, което издъхна на път за болницата. Малката Мима Миткова се откубнала от ръката на леля си Пенка и изтичала внезапно насред пътното платно. Управникът на селото Пламен Бешков навил волана рязко вдясно и служебната „Нива" се преобърнала. Ударила момиченцето със задната броня. Родителите били наблизо и изтичали на местопроизшествието. Бащата Киро Митков набил сестра си и я обвинил за трагедията.

„Връщахме се от полето, носех в едната ръка и кофа с шипки. Водех с другата ръка Иво, братчето й. Като се обърнах към момичето, то беше изчезнало", разказа версията си лелята. Кметът не натиснал клаксона и карал бързо, оправда се тя. Пенка обаче призна, че Бешков направил всичко възможно да избегне удара.

"Беше паднала, вдигнах я, духнах и в устата да поеме въздух. Беше се появила пяна", твърди тя. Бащата и майката Росица поне засега не обвиняват кмета за случилото се.

Те имат общо 5 деца. Братчето, което се отървало невредимо, е 6-годишно. Други роми от селото също признават, че децата се движат безразборно по пътя и често сядат на асфалта за ужас на шофьорите.

Кметът Пламен Бешков в последния момент се отказа да каже как изглежда през неговите очи случилото се - така го посъветвали адвокати. Според него той карал с позволената скорост. Детето изскочило толкова неочаквано, че това била единствената му възможна реакция. От полициятая в Плевен потвърдиха, че резултатът от взета проба за алкохол и наркотици е отрицателна.