Австралийски предприемач твърди, че е изобретил плажна кърпа, която няма да пренася пясък от морето в колата.

Баз Браун, който живее на Златното крайбрежие на Куинсланд, заяви, че патентованото му изобретение ще помогне на плажуващите "да си тръгват от плажа на плажа". "За разлика от обикновената плажна кърпа, където пясъкът може да попадне в тъканта, гладката найлонова повърхност на кърпата Сандуза позволява на пясъка да падне лесно и я оставя суха и без пясък", обяснява предприемачът.

Долната част на кърпата е водоустойчива, което означава, че пясъкът не може да проникне в нея, ако се намокри. Предната част е създадена от по-обичаен материал за кърпи.

"Предната част е като обикновена кърпа, така че ако върху тази страна попадне пясък и го стъпчете, тя ще остане с пясък като обикновената кърпа", допълва Браун. Той се стреми да събере пари, за да произвежда и продава продукта чрез кампания за събиране на средства от гражданите на сайта indiegogo.

На него те могат да дават пари в повечето случаи в замяна на различни количества от продукта, след като бъде произведен. Кърпата трябва да бъде доставена през декември тази година.