Дейвид Йейтс ще снима римейк на филма "Белязаният".

Режисьорът на "Хари Потър", който снима последните четири части на изключително успешната поредица за малкия магьосник, води последни преговори с киностудиото Юнивърсъл за заснемането на криминалния филм.

Киностудиото определи намирането на режисьор за проекта като свой основен приоритет, след като сценарият за лентата вече е готов. Той бил променян няколко пъти от множество сценаристи, но Юнивърсъл решил да запази подробностите, включително кой е авторът на сценария, в тайна.

Класическата гангстерска история, адаптация на едноименния роман на Армитидж Трейл от 1929 г., има две култови версии на големия екран. Хауърд Хюс режисира първата от 1932 г., а Ал Пачино изигра кубинския мафиот Тони Монтана във версията на Брайън Де Палма от 1983 г.

Новата лента се очаква да бъде свободен римейк на първите две, като мястото и културата ще играят важна роля в историята. Във версията от 1932 г. действието се развиваше в Чикаго, а филмът на Де Палма, базиран на богатата латиноамериканска култура, се развиваше в Маями