Диетата на гигантския заек Дариус с 4000 моркова годишно му помага да влезе в Книгата на рекордите Гинес като най-големия заек в света.

Даруис, който тежи малко над 22 килограма, официално е обявен за най-големия заек в света. В дневното му меню са включени по 12 моркова, зеле, ябълки и две големи купи храна за зайци. Неговата дължина е около 132 сантиметра, толкова е висока и 6-годишната Миа, която е приятелка на неговата стопанка Анет Едуардс.

Анет трябва да печели по 2500 паунда годишно, за да успее да изхрани гигантския си любимец. "Ако можеше да избира, Дариус никога не би спрял да яде. Има огромен апетит. Освен зеленчуците и заешката храна, му позволявам да яде сено колкото сам поиска, но той винаги иска още. Той обожава моркови. По характер е много добър, затова не мога да му се сърдя, когато опитва да измоли още храна", споделя стопанката Анет.

Дариус може да изяде цялата храна в дома на собственичката си. "Той е много активен и е в добро здраве. Нямам тайна за отглеждането на най-големия заек в света. Гледам го сякаш е куче. Отнасям се с него много добре и му давам по 12 моркова на ден", казва Анет.

5-годишният Дариус е от гигантска порода зайци и не страда от здравословни проблеми заради голямото си тегло.