22-годишeн бургазлия, работещ като дистрибутор на хранителни и захарни продукти, е намерен мъртъв край карнобатското село Сигмен.

Младият мъж е починал от остра кръвозагуба след наненени в гръдния кош 4 прободни рани.

Убийството е разкрито за по-малко от 24 часа, след работа по «горещи следи» от бургаските криминалисти.

Полицията е вдигната на крак след като на 19 април около 13.50 ч. във Второ Районно управление е получено съобщение от родителите на младия мъж, че той не се е прибрал от работа в петък и оттогава е в неизвестност.

Оперативно-следствена група е установила, че 22-годишният Христов е служител във фирма за разнос, използвал се форд транзит с великотърновска регистрация.

Полицаите първо са намерили автомобила изоставен близо до бургаския квартал Банево. Огледът на колата и иззетите следи дали ориентир на полицаите, че в него вероятно е извършено убийство.

Часове след това е задържан 21-годишният Тодор Атанасов, вече му е повдигнато обвинение. Той е криминално проявения и осъждан / за кражби и притежаване на наркотици/

При претърсване на дома му са открити доказателства, които го уличават в тежкото престъпление, съобщиха от полицията.

Тялото на Николай е намерено край черен път в землището на с. Сигмен, общ. Карнобат. Аутопсията е показала, че пробожданията с нож са засегнали белия дроб и са предизвикали обилен вътрешен кръвоизлив.

Тодор Атанасов е съсед на убития Николай, научи 24 часа. Основната версия за убийството е грабеж. Тодор е пътувал заедно с Николай и е посегнал на живота му, за да прибере парите, които дистибуторът е събирал от клиентите.

22-годишният Николай, наръган в гърдите и оставен да умре край черен път в Карнобатско и обвиненият за убийството Тодор Атанасов, са съученици от Професионална гимназия по морско корабоводене и риболов „Св. Никола” в Бургас, по-известна като морското училище, става ясно от профилите на двамата във фейсбук.

Според техни общи приятели те са израснали заедно, тъй като семействата им са съседи в бл. 20 на ж.к. „Славейков”.

Все още е рано да се твърди дали убийството е било предварително планирано или Тодор се е поблазнил от голямата сума пари, която е носел Николай, твърдят работещи по случая.

Ревизия ще установи колко точно са липсващите пари, но при всички случаи са над 5000 лв., в последния работен ден преди празниците Николай е имал задачата да прибере сумите от търговските обекти, в които фирмата работи. Той вероятно е взел със себе си Тодор, за да не е сам, докато обикаля областта.

Назначена е съдебно-медицинска експертиза, която да установи колко време след намушкването 22-годишният мъж е агонизирал. Това има значение за квалификацията на тежкото престъпление, обясняват юристи.

Николай Христов е прободен четири пъти в гръдния кош с нож в самия автомобил и след това е изхвърлен в землището на с. Сигмен.

Полицията започва издирване след като родителите му подават сигнал, че не се е прибрал от работа и нямат връзка с него.