Мартин Луканов, който бе застрелян от баща си Валерий, е бил кандидат за депутат от партията на Меглена Кунева тази година на пето място в листата от Враца. 25-годишният мъж е опитвал да се включи активно в политиката, разкриха източници на БЛИЦ от Враца. Самата Кунева заявява по време на едно от посещенията си в града: “Екипът ми във Враца е един от любимите ми!” Два часа преди да бъде убит, Мартин пуска обява, че търси сервитьори за хотел “Раде”, който управлява заедно с баща си. Уговаря се за среща с местен бизнесмен. Чува се по телефона и с баща си, разказаха пред БЛИЦ близки до семейството. Никой от тях обаче не знае как се е стигнало до скандала, завършил с убийство и самоубийство.

Според последната информация, подадена от полицията във Враца, Валерий Луканов е излязъл рано сутринта от дома си, след което се върнал там около 12 часа. Скарал се със сина си, в един момент извадил пистолет и стрелял. След това се качил на колата си и отпрашил към река Лева до Згориград. Там се самоубил.

Във Враца всички познават бащата Валерий, който е сред известните бизнесмени в града. Синът Мартин завършил Югозападния университет в Благоевград и веднага бил включен в семейния бизнес. Той се занимавал с настаняването на гостите, уреждането на резервациите, администрирал и интернет страницата на хотела. След като се включил в партията на Меглена Кунева, по-рядко се появявал в хотела, но продължавал да контролира бизнеса. Една от версиите на близки до семейството е, че скандалът между баща и син е възникнал заради пари. Майката Ана също участва в семейния бизнес. Тя е и управител на фирма, занимаваща се с доставка на резервни части за автомобили и ремонт.