- Г-жо Салич, навръх Великден започва предаването ви "Извън новините". Какво ще се случва в него?

- Интензивен и динамичен видеоразказ за живота на известните и не толкова известни, но значими за обществото ни българи, които ще ни показват през своята камера как живеят.

- Защо избрахте да разказвате историите на известните българи по телевизията?

- Защото единственото, което ни остава в тези побеснели времена, е да търсим спасение и вяра в добрите примери на стойностните хора.

- Как дойде идеята за този формат? Напомня ли по нещо на сюжета на "Търси се"?

- Препоръчвам ви да гледате, за да си дадете сама този отговор.

С младия и ентусиазиран екип, който ръководи главният ми редактор Боряна Гидикова, можем да разработим и още интересни формати, така че вярвам, че ще зарадваме зрителите и с още предавания!

- Ще проследявате ли дните на политиците?

- Ще дойде и денят, когато ще покажем без грим премиершата или президентшата, но за това трябва още малко да извървим историческия си път и

да спрем да крием
личния си живот,
ако искаме
гласоподавателите
да ни вярват


и да ни следват. Защото нито Обама щеше да е реален кандидат за президент, нито Ангела Меркел щеше да ръководи Европа, ако хората първо не им бяха повярвали, че са добри хора, а после и добри политици и експерти!


- Какво ще видим на премиерата на предаването? Първият ви гост е Магърдич Халваджиян, когото вие познавате. С какво ви изненадаха неговите 12 часа снимки от всекидневието му?

- С това, че всъщност прекрасният режисьор Маги се притеснява да снима сам себе си и да показва как работи непрестанно, а жена му с право иска малко повече време и внимание за себе си. С това, че Маги се готви да излезе от границите на България, за да се пробва със свой проект в Холивуд. И други едни неща, за които ще научите, ако гледате предаването утре.

- Какви хора вече сте заснели или уговорили да участват в предаването ви?

- Снимаме или сме заснели много интересни хора от различни браншове - изпълнители, спортисти, лекари. Сред тях са Орлин Павлов, Белослава, Веско Ешкенази и друти, които ще ни разходят из живота си и със своите камери до Канарските острови, Амстердам, Будапеща.

- Коя е звездата, която мечтаете да снимате?

- Сега се опитвам да преговарям с мениджъра на Григор Димитров, но ако мога, бих искала да дам камера и на Новак Джокович. В края на краищата човек е толкова голям, колкото са и мечтите му, нали?

- Вие не сте човек, който обича да си вре носа в чуждите работи. Как ще правите предаването?

- Пак казвам, гледайте предаването ми и тогава ще ви бъде по-лесно да ме питате как си вра носа в чуждия живот! Просто не си вра носа там, където не ми е мястото, и не чукам на врати, които не искат да ми отварят. Напротив, това е моето антипапарашко предаване, където зрителите сами ще преценяват какви герои им предлагаме на вниманието.

Моля ви,
недейте да
подценявате
българския зрител,


защото въпреки заблудените консуматори, които си купуват жълти вестници, по-младите вече отказват да бъдат лъгани евтино и безсмислено!

- Защо зрителите ще гледат как живеят известните? Това не е ли онова желание за воайорство у всеки от нас?

- Това са уроците на живота, които никой няма да получи и в най-скъпия университет. Ако Белослава още държи мъжа си за ръката въпреки караницата сутринта, защото му пречи да спи със своята музика, ако Орлин Павлов разказва как не може да изгради доверие и стабилна връзка, а вечерите прекарва сам, ако Веско Ешкенази, който е голямата звезда на най-големия оркестър в света, ходи в кварталната шкембеджийница в "Хаджи Димитър" и всичко това е разказ от първо лице единствено число - истински и неподправен, нима не би бил добър пример за това как се оцелява и се живее нормално в днешното ни забързано всекидневие!

- Какво дава популярността и какво отнема? Вие сте го изпитали на собствен гръб и можете да говорите от личен опит. Как звездите от вашето предаване приемат славата си?

- При някои води до язви на стомаха, при други - до разводи, а при трети - до цинизъм и непукизъм. Но има и такива, които намират вярната рецепта за нормален живот. На тях им даваме камери, за да ни разказват и да ни вдъхновяват!

- Познавате много от тези популярни лица. Славата променила ли ги е?

- Вероятно, но повечето не показват истинските си лица, а и аз не съм толкова близка с тях, защото

години наред бях
посветена само на
новини и живях в
затворен свят


Сега обаче ми се иска наистина да се забавлявам, докато работя, и се надявам това да е така!

- С камера сте показвали живота на много непознати хора. Каква е разликата да снимате популярните и неизвестните?

- Ооо, най-интересно е да показваш непознатите. Но и това ще направя след лятната почивка. Ние нямаме и представа за това колко качествени българи живеят у нас и колко много от тях ръководят огромни мултинационални компании, като задават дневния ред на световния бизнес например или ръководят най-престижни болници в света, или строят небостъргачи. Ето пример: един от най-признатите американски генетици по растителни видове е 50-годишен българин, чийто 80-годишен баща и сега обикаля Витоша да разсажда ценни дръвчета. Нима не си струва да му дадем камера, за да разберем защо и как е успял? Ще бъда много благодарна и на зрителите, които ми изпращат предложения за герои!

- Ако вие самата участвате в предаването, какво ще видят зрителите от вашето всекидневие извън новините? Кога ставате, какво пазарувате, в аптечката у вас има ли много лекарства?

- Аз

вече си снимах
малките скандали
със сутрешното
ставане на децата,


досадното гладене. Отбягвам лекарите, но наистина аптечката ми е препълнена. Така че сигурно ще дойде моментът и за моя автопортрет, ако съм още интересна на зрителите!

- Децата ви поотраснаха. Ако бъдат питани за вас, какво ще отговорят?

- Трябва да ги питате, не знам! Лазар вече е голям и ще ме подкрепи за всичко. Хана, която е на 8, вероятно ще каже, че понякога съм добра, а понякога лоша. Особено когато отнемам айпада и айфона.

- Как се разбирате с мъжа ви по време на работа? Бранко Салич продуцира предаването "Извън новините". Как се работи с него? И в Би Ти Ви бяхте заедно, но не сте работили в едно и също тв предаване.

- Понякога си викаме, защото аз нямам много време да обяснявам и когато някой забрави нещо или не успее да го свърши навреме, грешката се мултиплицира. Той обаче ми дава сигурност, че ще успея с даденото ми от Нова тв доверие да създам наистина интересно предаване. Така че очаквам още по-интересни времена в работата си с "Нова"!

- Това ли е предаването, което мечтаехте да правите?

- Мечтите са всичко, което има човек, а аз имам мноооого мечти. Но съм в началото на работата си като продуцент, така че нека понатрупам опит и ще ви кажа за какво мечтая!

- Колко големи са мечтите ви?
- Безкрайни, но и реални! Аз съм истински Телец, ако знаете за какво говоря!

- Кога ще представите публично кампанията за социалното предприемачество, която MTG чрез Нова тв ще се опита да осъществи в България? Какво ще правят социалните предприемачи у нас?

- Съвсем скоро ще обявим финално събраната сума за проекта в "Стани богат" и ще активизираме сайта и работата си по набиране и избор на участници в проекта, който предстои да реализираме. Колко и какви ще бъдат те - гледайте по "Нова"!