Сигнал за побой на полицаи над момче пред Народното събрание подаде Жюстин Томс в ефира на радио "Дарик". Българката с арменски произход сподели, че е участвала в протеста пред парламента и е станала неволен свидетел на инцидента. Тя обясни, че се намира до храм-паметника „Александър Невски" откъм ул. „Оборище", където има около стотина протестиращи.
Томс уточни, че битото момче е от Козлодуй. Тя обясни, че полицаите са били жестоко момчето. Те били с тежко оборудване и „не били като обикновени полицаи". Спорът с полицията е бил провокиран от настояване на органите на реда протестиращите да се отдръпнат от загражданията. Обстановката вече е по-спокойна, разказа малко след това актьорът Ивайло Захариев, който също е сред протестиращите. Той обясни, че полицаите са арестували няколко души, които отказали да покажат документите си за самоличност.
„Едното момче беше ритано в глезените. Жена каза, че е видяла, че са блъскали главата му в паветата. Момчето не искаше да се качи в патрулката. Другото момче успяхме да предотвратим да бъде задържано", обясни Захариев. По думите му полицаите били без отличителни знаци.