След като видях името си и разпореждането "да се удари", сметнах, че нямам място в тази партия, коментира бившият бургаски депутат от ГЕРБ Вяра Петрова.

Петрова, която напусна парламента още в края на миналата година, за да бъде разследвана за конфликт на интереси, каза, че е депозирала оставката си като член на партията преди няколко дни.

"Много подробно съм си описала мотивите там, че не желая повече да бъда в тази партия, в която преди 6 г. тръгнахме с идеята за честно и открито управление. Видях какво се случи, изпитах го на гърба си", коментира Петрова. Тя не пожела да поясни кой стои зад поръчката "да се удари", пояснявайки, че хората сами могат да се сетят като видят инициалите.

Бургаският депутат от Коалиция за България Атанас Зафиров, който подаде сигнала до Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, каза че едва вчера, 9 месеца по-късно е получил отговор от институцията. В решението пише, че Петрова не е в конфликт на интереси, поясни Зафиров.

"Те ми обясняват, че наистина фондацията на майка й е усвоявала средства, има нещо странно, че тази фондация е работила с такъв широк параметър на дейност в цялата страна. Да, наистина, вследствие на тази дейност прокуратурата в Смолян се е сезирала и върви разследване в момента, но не може да се докаже, че майка й физически е получавала някакви средства, въпреки че фондацията е нейна", добави Атанас Зафиров.

Припомняме, че сигналът подаден от него, бе за усвояване на средства по оперативни програми от страна на майката на Вяра Петрова.