Болна от рак на носа жена оздравя след молитва в Клувията. Жената е имала разсейки, но лекарите ахнали от почуда, когато й направили нови изследвания, разказва отец отец Михаил от Бачковския манастир.„Тя дойде тук със сълзи. Беше с близките си и те ме призоваха да се моля. Отидохме на мястото, където бе намерена чудотворната икона и Мавруда е усетила от моята страна силата. Като отива в пловдивската болница да я оперират, лекарите установяват, че вече няма разсейки, а при старото изследване е имала“, уточнява мъжът, който преди 34 години става монах.

„Преди да дойда в манастира, съм работил като техник на подземните телефонни кабели. Бях сред най-добрите специалисти в България, но за награда комунистите ме уволняваха. Постъпих после във великотърновския театър като сценичен работник. Преди да дойда в манастира, имах две видения, а тук получих трето. Преживях много премеждия и съдбата ме доведе тук. Два пъти ми се яви чудотворна икона. Успях да се излекувам, след като бях пил отрова. Тук станах свидетел на много чудеса“, каза отец Михаил пред камерата на bTV.

„Хората се молят на чудотворната икона за здраве и благополучие. Ние християните не се обръщаме към светиите за пари, а искаме спасение на душите си“, каза още духовникът, който ще оглави днес литийното шествие в местността Клувията край Бачковския манастир.
Чудотворната икона на Света Богородица бе изнесена в 8.30 часа на ръце от манастира до мястото в планината, където е била съхранена по време на османското робство. Хората вярват, че който я докосне, ще се излекува, ако е болен.