Да му е светло на душата на българския народ в помислите и в постъпките – с крепка вяра в Христовото Възкресение да живеем всички щастливо. С това пожелание пред БГНЕС се обърна Негово Светейшество патриарх Неофит към всички българи.

Секунди преди да влезе в храма "Св. Неделя", българският патриарх и софийски митрополит прие поздравленията на десетки софиянци, дошли на Великия ден да посрещнат заедно Второ Възкресение Христово. Патриарх Неофит бе посрещнат в храма с "На многая лета" и с празничното "Христос Воскресе". Патриархът поздрави и братския руски народ пред камерата на колеги журналисти от Русия с думите: "Нека бъдат честити със своята православна вяра и с нашето взаимно вярване в Светото Православие".

10-годишният Емануил – помощник на дякона, също поздрави дошлите в храма: "Великден е хубав и радостен празник за всички християни – да вярват и да не се изкушават от грехове". Хората днес са особено щедри и всеки пуска каквото има в сандъчето на младежкото БЧК, те събират средства за сираци, за да могат да отидат на зелено училище през лятото. В градинката пред храма се събраха много хора, които влизат с цветя и се редят на дълга опашка за свещи. Някои от тях носят и великденски яйца, с които да се поздравят с близки и роднини.