Приятели на изчезналата Валя от Бургас направиха група във Фейсбук "Да помогнем за намирането на Валентина Иванова". Полицаят Валентин Георгиев, за когото Валя щяла да се омъжва, също отправи апел от социалната мрежа всеки, който има някаква информация за младата жена, да се обади незабавно в полицията, съобщава "Стандарт".
"Не е скочила в морето. Жива и здрава е, но по-добре наистина да не се разчува на тоя етап. Неслучайно крият от полицията", написа вчера следобед във Фейсбук групата Цветозар Георгиев. "Да, ама аз имам инфо, че просто се е скарала с баща си и изчезнала за два дена, и вече си е вкъщи, това го е казал човек от Лозово", допълва З.Б.

Версията за сложни отношения с баща й обаче се тълкува от разследващите като причина за евентуално самоубийство, а не просто неколкодневно забегване от дома. Именно от семейството са настояли МВР да не дава информация по случая. Стоматологът, с когото медсестрата работи вече две години, обаче е убеден, че Валентина била в идеални отношения с родителите си. В Лозово също изключват версията конфликт с баща й Иван да е докарал Валя до съдбоносното решение да сложи край на живота си. Мъжът бил изключително дружелюбен и кротък. Той разказал на съседи, че в нощта на изчезването на Валя е говорил с нея последно около 23 часа. Попитал я дали ще влезе в банята. Тя пушила цигара и казала, че ще си легне. Той бил убеден, че тя е в леглото си и спи. Майката на Валя - Пенка, която работи в Австрия, научила от интернет за семейната трагедия и в момента пътува към България.