Истинска демонстрация сътвориха адвокатът на Стефанка Савова, майка на стрелеца от Лясковец, и самата тя на Разпети петък. Двамата отвориха „къщата на ужасите“, в която на 14 март загина спецполицай, а трима други бяха ранени при обезвреждането на Петко Савов, съобщава NEWS7.
Вчера само някои медии получиха покана да присъстват на отварянето на къщата. Това кой да бъде поканен и кой не е решено от Петър Благинов – пастора от евангелската петдесятна църква в Горна Оряховица, който се грижи за Стефанка Савова. Чрез църквата е нает и адвокатът й.

Преди да бъдат допуснати до осемте стаи, на медийните екипи беше проведен инструктаж и бяха помолени на подпишат споразумение в шест точки. Репортерите влязоха в къщата през стълба, тъй като вратата е заключена – патронът й е счупен и тя не може да разбита.

Стефанка също получи инструктаж какво да прави пред медиите. Пред камерите тя заяви, че се надява някой да й помогне да ремонтира дома си.

Вратата, която командосите на успяха да разбият на 14 март сутринта, е залостена с пружина, по която има кървави следи. Стъкла, нападали дрехи, писма с жалби са сред останалите интересни предмети, които екипът ни успя да види. Стотици писма и отговори към жалби са подредени в кашон. По стените в дома й все още личат следи от куршуми, а в едно от чекмеджетата има осем изстреляни гилзи от автомат „Калашников“.

Адвокат Виктор Костов потвърди, че няма да защитава сина й Петко Савов Петков въпреки желанието на Стефанка именно той да поеме защитата му. По думите на Костов той защитава само нея, в качеството й на ключов свидетел по предстоящото дело, на база „лична договорка“ – самата тя заяви, че няма пари дори да оправи жилището си и едва ли има пари за адвокат.